Ismo Talka

3D-kuvat
 
 
banner

Olen ollut pitkään kiinnostunut 3D-teknologian hyödyntämisestä. Työni puolesta pääsin hyödyntämään 3D-laskentageometrioita virtauslaskennan parissa melko pian valmistuttuani.

Viime vuosina olen seurannut tietotekniikan nopeaa kehittymistä osin vierestä ja sivulta. Olen harrastellut ja työskennellyt mm. seuraavien asioiden parissa:

Android sovellusten tekoa
Pistepilvi -mallien jalostamista 3D-CAD-malleiksi
SaaS start-up-yritysten tuotteiden testailua
WWW-sivujen tekoa (nämä sivut mm.)
Yksinkertaisia videoeditointeja
CFD ja FEM-laskentaa
Lämpö -suunnittelua ja tuotekehitystä aurinkoinvertteri ja tukiasema -laitteiden parissa
3D-printterin kanssa räpeltelyä

Miksi aloin kehittämään tätä 3D palvelua

Asunnon myynti ja vuokraus ei ole aina helppoa hommaa. Muuttaessani Ruotsiin pääsin hakemaan asuntoa paikallisen Etuovi/Oikotie-palvelun kautta. Asunnon näytön järjestäminen onnistui lopulta mutta olisin jo alkuvaiheessa kaivannut asunnosta jonkunlaista virtuaalinäyttöä. Kaikki sujui lopulta hyvin mutta riskejä haluaa välttää, varsinkin kun on liikkeellä kauempaa.

Omaa asuntoa vuokratessa toivoo paikalle näyttöön riittävän montaa hakijaa, jotta voisi valita siihen sopivan. Kuitenkin varsin moni ei ilmesty näyttöön tai ei sitten olekaan tyytyväinen näkemäänsä. Kohteet ja hakijat eivät vielä kunnolla löydä toisiaan.

Mahdollista omakotitaloa haeskellessa törmäsin nykyajan ongelmaan. Välittäjiltä on välillä vaikea saada riittävää kuvatietoa ennen näyttöä. Näytön järjestäminen ei onnistukkaan aina silloin kun on tarve, ja moni välittäjä on töissä vain osan viikon päivistä. Välittäjäkään ei voi järjestää loputtomiin yksittäisiä näyttöjä. Kiinteistövälittäjän ja asuntoa hakevan aikaa hukkaantuu.

3D-kuvat auttavat havainnollistamaan paikkatietoa kohteesta. Niiden avulla voi selkeämmin nähdä tilat ja nykyiset kännykät ja nettiyhteydet riittävät datamäärän ripeään käsittelyyn. Itseasiassa tämä tekniikka on ollut jo pitempään käytössä mutta ei välttämättä ole ollut riittävän helppokäyttöistä tai kustannustehokasta.

Kouvolassa välittäjän palkkio voi olla jopa 10% asunnon hinnasta ja myyntiajat myös muuttotappion painamana pääkaupunkiseutua pitempiä. Moni kiinteistövälittäjä on kevytyrittäjä, joka maksaa kuukausivuokraa eli niin sanottua toimistomaksua ketjulle.

Helsingissä arvokohteissa on mahdollista käyttää edystyksellistä laserkeilaustekniikkaa, jossa talo tai kiinteistö kuvataan päivänaikana. Nämä tarkimmat laitteet yhdessä renderöivän pilvipalvelun avulla pystyvät tuottamaan todella hienon 3D-mallin, jossa voi vapaasti liikkua.

Mutta nämä kamerat ovat investointeina pienempien ketjujen ulottumattomissa ja vaativat kuvauspäivän lisäksi vielä aika paljon jälkikäsittelyä ja ylimääräistä työtä. Näinpä myös välityspalkkio voi olla suurempi tai kate vaarassa jäädä pienemmäksi.

Tällä palvelulla uskon, että voin vaikuttaa sekä omien vuokra- ja myyntikohteiden täsmällisempään esittämiseen. Ja haluan myös mahdollistaa saman muidenkin halukkaiden käyttöön, edullisesti ja helposti. Ota rohkeasti yhteyttä ja kehitetään yhdessä 360-esittelyistä sinulle uusi ulottuvuus.

Tukholma, näkymä Kaknästornet:sta hieman ennen sen sulkemista yleisöltä.